Inleiding
Fotokring Heemskerk is een gezellige fotoclub, waar enthousiaste analoge en digitale fotografen elkaar wekelijks tegenkomen om hun hobby te delen. Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie, waaronder een stukje geschiedenis, de belangrijkste activiteiten en huishoudelijke informatie. Mocht u na het lezen van onderstaande echter nog steeds vragen hebben, dan kunt u altijd contact opnemen door een berichtje te sturen naar de secretaris via het Contactformulier.

Geschiedenis
Op 17 juni 1959 is Fotokring Heemskerk opgericht. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid van een doka-hobbyclub tot een moderne digi-vereniging. Fotokring Heemskerk is 16 jaar na haar oprichting Koninklijk goedgekeurd, om precies te zijn op 30 mei 1975 en natuurlijk zijn we hier erg trots op.

Activiteiten
Elke donderdagavond vanaf 20:00 uur komen de leden van Fotokring Heemskerk bij elkaar op de reguliere clubavonden. Leden, met de hobby fotografie, ieder met een eigen invalshoek en interesse. En mede daardoor met een diversiteit aan kennis over fotografie en alles wat daarbij hoort. Nogmaals, zowel analoog alsook digitaal.

Bij Fotokring Heemskerk wordt vrijwel elke clubavond nuttig besteed. Natuurlijk staat gezelligheid hoog in het vaandel, maar we leren ook graag van elkaar. Of we bewonderen gewoon elkaars werk. Behalve in de zomermaanden. Dan zijn er wel clubavonden, maar dan zonder programma.

Activiteiten die zoal georganiseerd worden, zowel op de clubavonden als daarbuiten, zijn:

• Diverse wedstrijden met en soms zonder thema;
  • Avonden verzorgd door bekende fotografen;
  • Fotoworkshops over diverse onderwerpen;
  • Verzorgen van vereniging exposities;
  • Creatieve ontplooiing op werkavonden;
  • Bezoeken van zusterverenigingen en lezingen georganiseerd door Fotobond/Rayon;
  • Avond fototochten en clubtochten;

Overige informatie
Clubavonden worden wekelijks vanaf 20:00 tot ongeveer 23:00 uur gehouden in “De Strengh”, van der Ploegstraat 87 te Heemskerk. In het clubgebouw zijn koffie en drankjes tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar. Roken in het gebouw is niet toegestaan.

Route FKH

Route weergeven in GoogleMaps.

Er is een beamer aanwezig met groot projectiedoek. Daarnaast is er een notebook. Dit alles voor het vertonen van digitale beelden tijdens wedstrijden, voor gebruik tijdens workshops fotobewerking en voor andere presentaties.
De vereniging heeft een eigen studioflitsinstallatie; het clubgebouw kan op bepaalde tijden – in overleg met andere huurders – gebruikt worden voor studiowerk ad. € 10,= uur.

De contributie bedraagt € 99,= per jaar.

Lid worden?
Bent u iemand die creatief bezig wil zijn met fotografie, die een actieve instelling heeft in het delen van kunde en kennis en die bereid is bij te dragen aan een gezellige sfeer? Kom dan eens langs op een clubavond om de sfeer te proeven. Wellicht is Fotokring Heemskerk precies wat u zoekt om uw hobby te delen met anderen. Meld uw bezoek van tevoren wel even aan bij onze secretaris. Stuur daarvoor een berichtje naar de secretaris via het Contactformulier.
We hopen u binnenkort te mogen begroeten.